Έτοιμοι μικροί Οικίσκοι -

Έτοιμοι μικροί Οικίσκοι – Προσιτές Τιμές

Έτοιμοι μικροί Οικίσκοι. Οι διαδικασίες της προκατασκευασμένης δόμησης αναπτύσσονται ραγδαία ιδίως τα τελευταία χρόνια λόγω των ποικίλων πλεονεκτημάτων τους έναντι των συμβατικών μεθόδων δόμησης. Πολλοί κατασκευαστές νέων κατοικιών προτιμούν την προκατασκευασμένη προσέγγιση, επειδή είναι μια οικονομικά βιώσιμη επιλογή με μεγάλες δυνατότητες, οι οποίες εκτείνονται από την ανθεκτικότητα των υλικών μέχρι και την ταχύτατη ολοκλήρωση των εργασιών.  Παρακάτω παρουσιάζονται τα 3 σημαντικότερα πλεονεκτήματα των έτοιμων μικρών οικίσκων.

Έτοιμοι μικροί Οικίσκοι – Ταχύτητα συναρμολόγησης- Μικρότερος χρόνος παράδοσης

Η προκατασκευασμένη δόμηση είναι μια μορφή δομικής ανάπτυξης που αναφέρεται στην ταυτόχρονη κατασκευή πολλών παρόμοιων ή πανομοιότυπων κατοικιών, σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο αρχιτεκτονικό σχέδιο-πλάνο.

Οι οικίσκοι είναι κατασκευές μικρότερης κλίμακας από τα προκατασκευασμένα σπίτια , οι οποίοι με κατάλληλη συναρμολόγηση και σχεδιασμό μπορούν να δημιουργήσουν μια κατοικία, ένα συγκρότημα κατοικιών, σχολικές μονάδες και πολλά άλλα. Οι μονάδες αυτές συναρμολογούνται επί τόπου από εργαζόμενους που διαθέτουν την κατάλληλη τεχνική κατάρτιση και εμπειρία.

Η συγκεκριμένη διαδικασία επιτρέπει ταχύτερους χρόνους ολοκλήρωσης, από αυτούς που επιτυγχάνουν οι παραδοσιακές μέθοδοι κατασκευής, οι οποίες απαιτούν την προσκόμιση όλων των υλικών στο εργοτάξιο. Οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι προσφέρουν λύσεις με μοναδικές δυνατότητες.

Υπάρχουν διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται στους έτοιμους μικρούς οικίσκους, όπως ο χάλυβας, το ξύλο και ο πολυεστέρας.

Η δημιουργία των οικίσκων γίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με ευμενείς θερμοκρασιακές συνθήκες, κάτι το οποίο οδηγεί στην ασφαλέστερη αλλά και ταχύτερη κατασκευή τους. Ακόμη το προσωπικό (μηχανικοί και τεχνίτες) είναι εξοικειωμένοι με το περιβάλλον εργασίας αλλά και το προϊόν αφού σε αντίθεση με τις συμβατικές κατασκευές, δημιουργούν συνεχώς πανομοιότυπες κατασκευές έχοντας κάθε φορά συγκεκριμένο πρόγραμμα και αρμοδιότητες.

Μειώνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων στο εργοτάξιο

Όταν επενδύετε σε μικρούς έτοιμους οικίσκους δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σκαλωσιές ή γερανούς, αφού οι προκατασκευασμένες μονάδες συναρμολογούνται επί τόπου. Επιπλέον, δεν υπάρχει ανάγκη για βαρύ εξοπλισμό ανύψωσης, όπως περονοφόρα ανυψωτικά μηχανήματα ή γερανούς, ο οποίος εξοπλισμός συχνά ευθύνεται για ατυχήματα όταν χρησιμοποιείται από άπειρους χειριστές. Το ελεγχόμενο περιβάλλον του εργοστασίου οδηγεί σε ασφαλέστερες κατασκευές αφού εργασίες όπως πχ οι συγκολλήσεις προτείνεται να πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο ,καθώς σύνηθες φαινόμενο είναι οι επισφαλείς συγκολλήσεις στο εργοτάξιο, οι οποίες σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές φθορές στο έργο αλλά και ανθρώπινα τραύματα.

Το κόστος είναι χαμηλότερο

Οι έτοιμοι μικροί οικίσκοι είναι πιο οικονομικοί από τους αντίστοιχους που προκύπτουν από παραδοσιακούς μεθόδους δόμησης. Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι οι ακόλουθοι:

Όταν χρησιμοποιείτε προκατασκευασμένες κατασκευές, μπορείτε να προμηθευτείτε υλικά υψηλής ποιότητας σε χαμηλότερες τιμές, επειδή παράγονται σε μεγάλες ποσότητες και παραδίδονται απευθείας στον χώρο σας. Επίσης ένα μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου κατασκευής είναι τα λιγότερα απόβλητα στο εργοτάξιο. Αυτό συμβαίνει διότι κάθε κομμάτι κατασκευάζεται με ακρίβεια, ώστε να ταιριάζει τέλεια στη θέση του κατά την εγκατάσταση, χωρίς να απαιτείται πρόσθετη συναρμολόγηση!

Επιπλέον εάν επιθυμείτε να διαμορφώσετε τον χώρο σας προσθέτοντας αρθρωτές επεκτάσεις, σάς επιφυλάσσουμε ευχάριστα νέα! Η επέκταση είναι μια οικονομική, εύκολη και γρήγορη λύση αφού:

  • Ευκολία προσθήκης: Τα προκατασκευασμένα τμήματα μπορούν να προστεθούν με ευκολία σε υπάρχοντα προκατασκευασμένα κτίρια. Μάλιστα οι αρθρωτές επεκτάσεις θα ενσωματωθούν με ακρίβεια στους ήδη συναρμολογημένους οικίσκους και θα φαίνονται σαν ένα σώμα και σαν μια ενιαία επιφάνεια.
  • Ευελιξία: Τα προκατασκευασμένα κτίρια μπορούν να αποσυναρμολογηθούν όταν χρειάζεται να μετακινηθούν ή να τροποποιηθούν με κάποιο τρόπο, είτε προσωρινά είτε μόνιμα. Η συγκεκριμένη ικανότητα καθιστά τους έτοιμους μικρούς οικίσκους ιδιαίτερα ευέλικτους. Ακόμη οι οικίσκοι αυτού του είδους μπορούν όχι μόνο να επαναχρησιμοποιηθούν αλλά και να ανακυκλωθούν με την προκατασκευασμένη μέθοδο δόμησης να χαρακτηρίζεται φιλική προς το περιβάλλον.

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας, αν ψάχνετε έναν τρόπο να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα στο επόμενο κατασκευαστικό σας έργο, τότε οι έτοιμοι οικίσκοι μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Μπορούν να κατασκευαστούν γρηγορότερα από τα παραδοσιακά κτίρια, επειδή δεν απαιτούν τόσο πολύ εργατικό δυναμικό στο εργοτάξιο. Επιπλέον, υπάρχει μικρότερος κίνδυνος ατυχημάτων κατά τη διάρκεια της κατασκευής, καθώς όλα έχουν προκατασκευαστεί εκτός εργοταξίου. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στους μεταφερόμενους οικίσκους είναι επίσης φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα ή να επαναχρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή μιας άλλης δομής αργότερα!

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο να σας έδωσε κάποια εικόνα των πλεονεκτημάτων της προκατασκευασμένης δόμησης. Οι Έτοιμοι μικροί Οικίσκοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, χρόνο και πόρους, ενώ παράλληλα θα αποκτήσετε έναν οικίσκο υψηλής ποιότητας που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε στο επόμενο έργο σας, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.