Χημικές Τουαλέτες

Χημικές Τουαλέτες – Η ιδανική επιλογή για εργοτάξιο

Χημικές Τουαλέτες. Το εργοτάξιο είναι μια περιοχή γης όπου σε αυτό πραγματοποιούνται κατασκευές, για οικιακά, εμπορικά και βιομηχανικά είδη. Συχνά βρίσκονται σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, πηγές νερού και άλλες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Οι εργαζόμενοι ενός εργοταξίου, συνήθως φοράνε βαριά παπούτσια και ειδικό ρουχισμό. Επίσης ενδείκνυται οι υπάλληλοι να φορούν προστατευτικά αξεσουάρ, τα οποία καλύπτουν το πάνω μέρος του σώματός τους καθώς και τα πόδια τους. Ο εξοπλισμός αυτός συνήθως περιλαμβάνει κράνη, γυαλιά ασφαλείας και μπότες με χαλύβδινες μύτες. Είναι σημαντικό να φορούν αντανακλαστικά γιλέκα, ώστε να είναι εύκολα ορατοί τη νύχτα. Μία απαραίτητη προσθήκη σε ένα καλό οργανωμένο εργοτάξιο, είναι επιπλέον η ύπαρξη των χημικών τουαλετών.

Γιατί χημικές τουαλέτες;

Ας αναλύσουμε λοιπόν τους λόγους γιατί οι χημικές τουαλέτες είναι απαραίτητες για ένα εργοτάξιο…

Οι χημικές τουαλέτες είναι ένας τύπος φορητής τουαλέτας που χρησιμοποιεί χημικές ουσίες για να μετατρέψει τα ανθρώπινα απόβλητα σε στερεά μορφή. Είναι χρήσιμες σε εργοτάξια, όπου η πρόσβαση σε υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι περιορισμένη. Είναι επίσης γνωστές ως porta-potties και διατίθενται σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη.

Οι χημικές τουαλέτες λειτουργούν αναμειγνύοντας νερό με χημικά, όπως ασβέστη ή δισθενή νατρίου, τα οποία εξουδετερώνουν την οσμή των αποβλήτων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μερικές φορές αποκαλούνται τουαλέτες “χωρίς νερό”. Η διαδικασία αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων στα απόβλητα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λίγες ώρες ή για αρκετές ημέρες κάθε φορά, ανάλογα με το μέγεθος του εργοταξίου και τον αριθμό των ατόμων που εργάζονται σε αυτό.

Το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης χημικών τουαλετών σε ένα εργοτάξιο είναι ότι μπορούν να διαχειριστούν πολύ περισσότερα απόβλητα από ό,τι οι παραδοσιακές τουαλέτες. Αυτό σημαίνει λιγότερο χρόνο για τον καθαρισμό τους μετά από κάθε χρήση, γεγονός που εξοικονομεί χρήματα και μειώνει το εργατικό κόστος. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι οι τουαλέτες αυτού του τύπου δεν απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα ή νερό, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ φιλικές προς το περιβάλλον και εύκολες στη χρήση. Οι χημικές τουαλέτες επίσης, μπορούν να αποσυναρμολογηθούν γρήγορα κι εύκολα!

Ας περιγράψουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να στήσουμε μια χημική τουαλέτα σε ένα εργοτάξιο.

Οι χημικές τουαλέτες, όπως προαναφέραμε, είναι μία εξαιρετική επιλογή για εργοτάξια, διότι αφενός είναι εύκολες στη χρήση τους και αφετέρου μπορούν να μεταφερθούν εύκολα. Για να χρησιμοποιήσετε μια χημική τουαλέτα, πρέπει να προσθέσετε νερό στη δεξαμενή και στη συνέχεια να προσθέσετε χημικές ουσίες που θα διασπάσουν τυχόν απόβλητα. Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε κάποιο είδος σκόνης ή υγρού που σκοτώνει βακτήρια για να αποτρέψετε την εξάπλωση ασθενειών.

Το επόμενο βήμα είναι να περιμένετε να γεμίσει η δεξαμενή με νερό. Μόλις γεμίσει, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ως κανονική τουαλέτα. Αν θέλετε να την αδειάσετε αργότερα, απλά αφαιρέστε το καπάκι από το κάτω μέρος της δεξαμενής και ανοίξτε μια βαλβίδα στο πάνω μέρος της.

Οι χημικές τουαλέτες εργοταξίων καλύπτουν στο μεγαλύτερο μέρος δημόσια αλλά και ιδιωτικά έργα κατασκευαστικών και τεχνικών εταιρειών όπως: δρόμους, γέφυρες, τούνελ, λατομεία, αεροδρόμια, λιμάνια, εργοστάσια μέχρι ένα απλό κτίσμα κατοικίας σε απομακρυσμένη περιοχή.

Αρνητικά χημικών τουαλετών

Παραπάνω αναλύονται εκτενώς κάποιοι από τους βασικότερους λόγους που τα σύγχρονα εργοτάξια χρησιμοποιούν τις χημικές τουαλέτες. Η χρήση τους όμως σε πολλές περιπτώσεις δεν ενδείκνυται ενώ σε άλλες καθίσταται και απαγορευτική. Η χημική τουαλέτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οικιακή χρήση, λόγω του ότι απαιτεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα έμπειρο προσωπικό το οποίο θα καθαρίσει τα περιττώματα και θα την <<θέσει σε επαναλειτουργία>>.Επίσης σε οργανωμένους χώρους, όπως γραφεία, οικίες, ξενοδοχεία, επιχειρήσεις αλλά και εργοστάσια υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ιδανική λύση είναι η προκάτ τουαλέτα, συνήθως αποτελούμενη από πολυεστέρα, η οποία συνδέεται κανονικά στο δίκτυο και λειτουργεί αυτόνομα. Οι προκατασκευασμένες τουαλέτες ή εξωτερικές τουαλέτες έχουν σαφέστατα πλεονεκτήματα στον αισθητικό τομέα, λόγο της καλαισθησίας τους ενώ παράλληλα είναι το ίδιο εύκολα μεταφερόμενες όπως οι χημικές. Πέραν αυτού, δεν χρειάζονται συντήρηση, είναι αρκετά πιο ανθεκτικές στον χρόνο καθώς και , λόγω του ότι συνδέονται με το δίκτυο, είναι και αρκετά πιο καθαρές. Είναι γεγονός ότι σε εργοτάξια που πραγματοποιούν έργα μεγάλης χρονικής διάρκειας η προκάτ τουαλέτα είναι μονόδρομος, αν το επιτρέπουν οι συνθήκες. Τέλος οι χημικές  προσφέρονται κατά το πλείστων μόνο για ενοικίαση σε αντίθεση με τις προκάτ τουαλέτες, οι οποίες προσφέρονται για αγορά. Συνοψίζοντας τυπικές χρήσεις της προκάτ τουαλέτας έναντι  των χημικών είναι η οικιακή χρήση, οι χρήση σε ακτές ,λιμένες, παραλίες αλλά και σε ξενοδοχειακές μονάδες ως εξωτερικές τουαλέτες.

Στην METALBOX προσφέρουμε πλήθος τύπων και διαστάσεων προκατασκευασμένες τουαλέτες και wc, σε προνομιακές τιμές.

Συμπερασματικά

Συνοψίζοντας, τα εργοτάξια δεν είναι πάντα τα πιο καθαρά μέρη. Συνήθως υπάρχει πολλή βρωμιά, σκόνη και συντρίμμια που έρχονται μαζί με τα εργαλεία και τα υλικά. Για λόγους οικονομίας, υγιεινής και ασφάλειας σε αυτούς τους χώρους χρησιμοποιούνται κυρίως οι χημικές τουαλέτες. Είναι επίσης ελαφρύτερες από τις προκάτ τουαλέτες, ώστε να μεταφέρονται ευκολότερα από εργοτάξιο σε εργοτάξιο. Παρ’ όλα αυτά υστερούν στην εμφάνιση ,στην διαχρονικότητα και την αντοχή. Συνεπώς ο κάθε τύπος τουαλέτας ενδείκνυται για διαφορετική χρήση και απαίτηση, κάτι το οποίο έγκειται προφανώς στις ανάγκες και προσδοκίες του κάθε πελάτη. Για οποιαδήποτε απορία και συμβουλή μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους καλύτερους επαγγελματίες του χώρου. Απλώς στείλτε μας ένα μήνυμα!

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.