Μεταχειρισμένοι Οικίσκοι

Μεταχειρισμένοι Οικίσκοι σε Προσιτές Τιμές

Μεταχειρισμένοι Οικίσκοι Τα πλεονεκτήματα

Η ιδιοκατοίκηση αποτελεί πάντα ένα αντιφατικό κομμάτι των προσδοκιών του σύγχρονου Έλληνα. Κι αυτό γιατί όσο κι αν η ιδέα της ιδιοκτησίας – κατασκευής ενός σπιτιού είναι ελκυστική, το κόστος μιας τέτοιας ενέργειας πολλές φορές κρίνεται υπέρογκο. Σήμερα, έχουμε πολλές επιλογές όσον αφορά την αγορά κατοικίας. Από ένα ταπεινό διαμέρισμα μέχρι μια επιβλητική έπαυλη, υπάρχει ένας τύπος σπιτιού για κάθε γούστο. Μία από τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι αγοραστές κατοικιών στην Ελλάδα είναι και οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι. Τα κύρια πλεονεκτήματα των συγκεκριμένων τύπων κατοικίας είναι το χαμηλό τους κόστος. Φανταστείτε πόσο προσιτοί είναι οι οικίσκοι, όταν μάλιστα αναφερόμαστε σε μεταχειρισμένους. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα αναφερθούμε στα πλεονεκτήματα της αγοράς  μεταχειρισμένων οικίσκων.

Αλλά πρώτα προκειμένου να τοποθετήσουμε την βιομηχανία των προκατασκευασμένων οικίσκων σε ένα πλαίσιο, ας κάνουμε μια ιστορική αναδρομή…

Τα σπίτια τέτοιου τύπου εμφανίστηκαν στο προσκήνιο στις αρχές της δεκαετίας του 1900 στις ΗΠΑ, όταν οι εργαζόμενοι, προκειμένου να βρουν δουλειά, έπρεπε να μετακινούνται συχνά σε όποιο μέρος μπορούσαν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας. Τα δομικά σχέδια αυτών των κινητών κατοικιών έμοιαζαν με αυτό που θα μπορούσαμε να φανταστούμε ως ένα σύγχρονο τροχόσπιτο. Αυτά τα σπίτια παρήχθησαν μαζικά για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση, χωρίς ενιαία πρότυπα ποιότητας ή ασφάλειας.

Οι σημερινές όμως κατοικίες τέτοιου τύπου, δεν έχουν μεγάλη ομοιότητα με τις κινητές κατοικίες του χθες. Συνήθως προσφέρουν μια ποικιλία σχεδίων και εσωτερικών επιλογών οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από βασικά μοντέλα έως περίτεχνα σχέδια με θολωτές οροφές, γυψοσανίδες, πλήρως εξοπλισμένες σύγχρονες κουζίνες, άνετα υπνοδωμάτια κ.α.

Οι Μεταχειρισμένοι Οικίσκοι στις μέρες μας κατασκευάζονται σε μόνιμο πλαίσιο σε εργοστάσια και στη συνέχεια μεταφέρονται στον τελικό προορισμό τους. Τα υλικά κατασκευή τους ποικίλουν με τα περισσότερα να εγγυώνται ασφάλεια και οικονομία.

Η εταιρεία μας ειδικεύεται στην κατασκευή οικίσκων πλήρως εξοπλισμένων κυρίως για γραφεία, τουαλέτες, φυλάκια κ.α. Οι οικίσκοι κατασκευάζονται από πάνελ της εταιρείας μας και μπορούν να περιλαμβάνουν κουζίνα με αποθηκευτικούς χώρους, άνετο μπάνιο και ευρύχωρα υπνοδωμάτια.

Αρκετά με τα θεωρητικά όμως, ας αναλύσουμε συνολικά τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας επιλογής.

Αρχικά ένα σημαντικό στοιχείο, είναι οι ελάχιστες καθυστερήσεις στην κατασκευή, καθώς ο οικίσκος κατασκευάζεται σε μία εγκατάσταση, με ελεγχόμενο περιβάλλον, το οποίο δεν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες. Το γεγονός επίσης ότι το έργο το αναλαμβάνει μόνο μία εταιρεία μπορεί να μεταφραστεί ως καλύτερη ποιότητα τελικού προϊόντος. Κι αυτό γιατί οι προκατασκευασμένοι οικίσκοι έχουν την δυνατότητα προεγκατάστασης και ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εξαρτημάτων. Εάν αναλογιστείτε την κατασκευή ενός παραδοσιακού σπιτιού, για κάθε διαφορετικό τμήμα θα χρειαστείτε και έναν νέο άνθρωπο (αρχιτέκτονα, υδραυλικό, πολιτικό μηχανικό κ.α.).

Μάλιστα ακόμη και οι μεταχειρισμένοι οικίσκοι, σας εγγυώνται υψηλή ποιότητα κατασκευής, αρκεί να σκεφτείτε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως ισχυρότερα και ανθεκτικότερα από εκείνα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συμβατικών σπιτιών. Επιπλέον οι κατοικίες τέτοιου είδους δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου συντήρηση. Συνεπώς, δεν έχετε και πολλά να σκεφτείτε προτού επενδύσετε σε έναν μεταχειρισμένο οικίσκο.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα των προκατασκευασμένων οικίσκων είναι ότι επιτρέπουν μακροπρόθεσμες αλλαγές. Ακριβώς επειδή ένας οικίσκος, και μάλιστα μεταχειρισμένος, μπορεί να είναι εξαιρετικά προσιτός, οι οικογένειες που έχουν στην κατοχή τους ένα οικόπεδο μπορούν να ξεκινήσουν από την συγκεκριμένη επιλογή, με τη δυνατότητα να προσθέσουν επιπλέον κατασκευαστικές μονάδες καθώς οι ανάγκες τους αυξάνονται. Ένας οικίσκος μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως σπίτι εκκίνησης για οικογένειες που σχεδιάζουν να κατασκευάσουν μια μεγαλύτερη, μόνιμη κατασκευή κάποια στιγμή στο μέλλον.

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.